/ Дирекция спорт, Община Варна
В многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия се проведе втори кръг от спортния празник „Бързи и сръчни“ за III клас, организиран от дирекция „Спорт“ при "Община Варна". В надпреварата се включиха 11 варненски училища, с над 120 участника.

Състезанието премина с много положителни емоции и вълнения. Като във всяка надпревара и тук имаше победители, които получиха купи и медали, а за всички участници бяха предвидени подаръци и грамоти връчени от експерта в дирекция „Спорт“, Данчо Илиев.

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от III клас и две резерви. След пробягването на трасето, което включваше спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 30 метра, финалното класиране бе следното:

1.  СУ "Найден Геров"

2.  ОУ "Васил Априлов"

3.  СУ "Димчо Дебелянов“

4.  ЧОУ "Малкия принц"


Инициативата на Дирекция „Спорт“, Община Варна е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин. Днес предстои да се проведе състезание по лека атлетика за I-II клас в СК „Локомотив“, а в четвъртък 15 март отново в залата на Първа ЕГ е вторият кръг от „Бързи и сръчни“ за втори клас.

През месец април е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.
Дирекция спорт, Община Варна