Младежи от Варна на възраст между 15 и 29 години караха безплатно картинг и играха пейнтбол
Младежи от Варна на възраст между 15 и 29 години караха безплатно картинг и играха пейнтбол / картинг писта Варна
Младежи от Варна на възраст между 15 и 29 години караха безплатно картинг, играха пейнтбол и се забавляваха на Картинг писта „Варна“, като част от „Уикенда на младежта, здравето и движението“, който отбеляза „Световния ден на младежта“. Той е част от проекта „Живей ефективно, движи се активно!“ на Националната програма за младежта на Министерството на младежта и спорта в партньорство с Делта Мотор Спорт. 
Основната цел на проекта "Живей ефективно, движи се активно" е насърчаване към социално-отговорно поведение и превенция на зависимостите на младежите от град Варна, с цел подобряване качеството и средата им на живот. 
Като част от превенцията за безопасно шофиране, младежите участваха в открита демонстрация на последствията от употребата на алкохол при шофиране. Това стана благодарение на специални очила за симулация на употреба на алкохол, които онагледяват промените във възприятията на човек при комбинация на алкохол и шофиране. Участниците пробваха да карат картинг с очилата, което се оказа доста трудна задача.
Денят завърши с атрактивно картинг състезание на най-бързите младежи, като победител стана Диян Костадинов. Всички участници получиха картички с автограф на един от най-популярните млади състезатели в моторните спортове Павел Лефтеров, който е модел за подражание на много младежи.
Като част от проекта „Живей ефективно, движи се активно“ са и четири информационни кампании „Завърни се към здравословни навици“, които ще бъдат организирани на различни места във Варна. През изминалата седмица такава кампания се проведе на входа на Морската градина.