Гергана Апостолова-Костова
Гергана Апостолова-Костова / Добри Атанасов
Гергана Апостолова - Костова
93059
Гергана Апостолова - Костова
  • Гергана Апостолова - Костова
През седмицата шампионите по карате киокушин от Балканското първенство в Букурещ бяха наградени със специални плакети от кмета на Варна Иван Портних. На церемонията присъстваха призьорите от СК „ИЧИ-ГЕКИ“ Варна, президентът на БКА ИКО България, председател и главен треньор в „ИЧИ-ГЕКИ“ шихан Емил Костов,  както и сенсей Гергана Апостолова-Костова, която е генерален секретар на федерацията и председател и главен треньор в СКК „Киокушин Спирит“ Бургас, и треньор в „ИЧИ-ГЕКИ”.  И двамата бяха също рефери на 5-ото Балканско първенство.
 
 „Като цяло предвид подготовката на състезателите и треньорския екип, с който работят, резултатите им в Букурещ бяха очаквани. Естествено има още какво да се желае. Имаше състезатели, които отпаднаха още на квалификациите, но това беше един много добър опит за всички тях. Шихан Костов казва, че понякога, когато загубиш, не знаеш какво печелиш“, коментира“ Гергана Апостолова - Костова, след церемонията по награждаването .
„Не съм изненадана, че ще сме домакини на следващото Балканско първенство. Международната карате организация, която е със седалище Япония беше много очарована от проведеното във Варна Европейско първенство през 2014-а година. Това ни даде възможност през 2016-а отново да бъдем домакин. Преди самото Балканско първенство в Букурещ, бе свикана среща на официалните представители на балканските държави и се взе единодушно решение следващото първенство да бъде във Варна. Така през 2018-а ние ще бъдем домакин както на Балканско, така и на Европейско първенство.
Чуйте цялото интервю с Гергана Апостолова-Костова в приложения звуков файл: