Футзал: Грузинците вече са играли срещу български шампион
Футзал: Грузинците вече са играли срещу български шампион / UEFA.com
Грузинският „Джорджианс“, който ще се изправи срещу „Варна сити“ в третия мач в нашата група H от предварителния кръг на Шампионската лига по футзал, вече е срещал наш тим на европейската сцена. Грузинците имат два мача с отбора на „Гранд Про“, който беше тотален хегемон у нас преди години. Тогава отборът им, който игра под името „Иберия Стар“, бе изключително силен и намери място дори във файнъл 4. В единия от мачовете в Унгария тимът на „Гранд Про“, който бе воден от Димитър Пантев отстъпи с 1-2 (основен кръг), а в другия спечели с категоричното 4-0 (основен кръг) в Латвия.
Любопитен факт е, че двама от настоящите играчи на „Варна сити“ са играли срещу грузинците в тези мачове, като футзалисти на „Гранд Про“. Те са Даниел Димов и Марко Костич. Същото е положението и с настоящия спортен директор на клуба Бойко Косев.
Друг любопитен факт е, че в тима на „Джорджианс“ се подвизава футзалист, който носи екипа на българския „Гранд Про“. Той се казва Вахо Джварашвили (2015-2016).
И още нещо любопитно..... Настоящият селекционер на националния отбор на Грузия, където се подвизават футзалисти на „Джорджианс“ Санти Касорла,  е бил треньор на настоящите играчи на „Варна сити“ Боги и Бойчо Мареви в малтийския „Хибърниънс“. В грузинския тим има и двама играчи, които са били съотборници на Бойчо Марев в Малта.