/ личен архив
Цонка Господинова
99928
Цонка Господинова
  • Цонка Господинова
„СКЛА „ЕВЪР” изпраща една много успешна година. Участвахме във всички национални шампионати във всички възрасти и групи, както и в много национални и международни турнири”, коментира в интервю за „Морски гонг” единият от двамата треньори в СКЛА „ЕВЪР” Цонка Господинова. Тя отличи заради успехите през 2018-а година Силвия Георгиева и Еркан Незам.

6 медала за СКЛА "Евър" от лекоатлетически крос в Горна Оряховица

„Силвия е седемкратна национална шампионка и с 2 балкански титли при девойките до 20 години, като има бронзов медал при жените на балканските игри, както и 4-о място при жените на 300 метра.  Еркан е шесткратен национален шампион с четвърто място на Балканските игри, където бяга с по-големи”.

Общият брой завоювани медали от календара на Българската федерация от възпитаниците на Цонка Господинова и Крум Крумов е 120. Спечелени са 41 медала от национални шампионати, от които 19 златни, 10 сребърни и 12 бронзови.

От национални и международни турнири медалите са 79. ( 27 златни, 26 сребърни и  23 бронзови). СКЛА „ЕВЪР” е с трима национални състезатели. Те са Силвия Георгиева, Еркан Низам и Михаил Недков.

Цонка Господинова изрази съжалението си от факта, че през топлите месеци не може да се провежда нормален тренировъчен процес навън, тъй като градът не разполага с подобно съоръжение.

„За жалост няма във Варна един нормален стадион с 8 коридора за лека атлетика, където да тренираме спокойно. Предвид това, че състезателите ни бягат и стипълчейз, имаме нужда и от място, където да се сложи водно препятствие. За жалост във Варна няма такъв стадион.

3 медала за СКЛА "ЕВЪР" от крос - кънтри "Митето"

Варна разполага само с „Локомотив”, където пожарникарите заемат 1-2 коридора. На пистата, освен лекоатлетите, бягат състезателите от модерния петобой, борбата, хандбала. Гражданите се разхождат по всяко време, тъй като няма регулиран режим на ползване.

Трудно ни е да провеждаме нормално тренировките, когато стане по-топло. Мечтаем за един голям стадион, на който да можем да тренираме, да провеждаме състезания, за да видят и варненци как нашите състезатели се борят и побеждават”. 

Чуйте цялото интервю с Цонка Господинова  в приложения звуков файл.