80 първокласници с участие в „Бързи и сръчни“
80 първокласници с участие в „Бързи и сръчни“ / Дирекция спорт, Община Варна
Седем училища от град Варна или над 80 деца на възраст 7 години взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от І клас. Състезанието се проведе в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от I клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха ЧОУ „малкия Принц“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Ангел Кънчев“.

След полуфиналните бягания за финала се класираха СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Иван Вазов“. С много малка разлика в резултатите победители и шампиони във второто издание на спортния празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас се оказаха децата на ОУ „Димчо Дебелянов“ с време 2,31,76 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за  ОУ „Иван Вазов“ с 2,36,98 мин. На почетното трето място се класираха учениците на ОУ „Ангел Кънчев“.

Награждаване на победителите с купи, медали и грамоти, осигурени от общината извърши г-н Данчо Илиев от дирекция „Спорт“. А всяко дете участник и ръководител бяха наградени с тениска от проявата.

Финалните състезания от веригата за ученици от първи до четвърти клас ще се проведат през пролетта на 2018 година.
 
Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.
Дирекция спорт, Община Варна