100 деца се включиха в надпреварата
100 деца се включиха в надпреварата / Дирекция Спорт, Община Варна
В многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия се проведе втори кръг от спортния празник „Бързи и сръчни“ за II клас, организиран от дирекция „Спорт“ при "Община Варна". В надпреварата се включиха 9 варненски училища или над 100 деца. Надпреварата бе открита от директора на дирекция „Спорт“  г-н Кристиан Димитров.
Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от II клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 30 метра, финалното класиране, се подреди по следния начин:

1. СУ "Найден Геров

2.ОУ "Васил Априлов"

3.СУ "Димчо Дебелянов“

4.  ЧОУ "Малкия принц"

Състезанието премина с много положителни емоции и вълнения. Като във всяка надпревара и тук имаше победители, които получиха купи и медали, а за всички участници бяха предвидени подаръци и грамоти, които бяха връчени от Данчо Илиев от дирекция „Спорт“.
На 4 май ще се проведе и финалният кръг за децата от втори клас, където след състезанието ще се проведе томбола със много награди осигурени от „Декатлон“ Варна и дирекция „Спорт“.
Графикът за финалните състезания „Бързи и сръчни“ е следния:
-    6 април /четвъртък/ IV клас „Бързи и сръчни“ 
-    20 април /четвъртък/ III клас „Бързи и сръчни“ 
-    4 май /вторник/ II клас „Бързи и сръчни“
-    11 май /четвъртък/ I клас „Бързи и сръчни“
Инициативата на Община Варна е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.
Дирекция Спорт, Община Варна