/ пресцентър
Модерно игрище с възможности за упражняване на няколко вида спорт ще бъде открито съвсем скоро в квартал "Девня 1". Съоръжението се намира в двора на Дневния център и се вписва хармонично в градската среда, съобщиха от пресцентъра на общината. 

Изкуственото полиетиленово покритие, което е положено върху пясък, позволява по-дълга експлоатация на терена, на който ще може да се играе с всякакви обувки, а не само със специални, които са по-скъпи и не са по джоба на всяко семейство. Това заяви кметът Свилен Шитов, който провери на място довършителните работи на игрището.

Модерен детски комплекс със сладкарница се изгражда в Девня (СНИМКИ)

Очаква се съоръжението да бъде оборудвано със специално осветление, което ще позволи то да се експлоатира и в тъмната част на денонощието. На него ще може да се тренира футбол, баскетбол и волейбол. Игрището е изградено от най-добрата  компания в тази област - "Онтарио спорт", насочена към проектиране, изграждане, реновиране, поддръжка и оборудване на спортни съоръжения, терени и игрища, инсталиране на спортни настилки както в България, така и по света.

Община Девня отдаде терен, на който да се построи Спешен център

Плановете на кмета са в непосредствена близост до полифункционалното игрище да се изгради и открита фитнес площадка. Двете съоръжения ще бъдат отворени за безплатно ползване от девненци и гостите на града, заяви Свилен Шитов.