Модернизират Музикалното училище с проект за 3,6 милиона
Модернизират Музикалното училище с проект за 3,6 милиона / снимка: Фейсбук, Свилен Георгиев

Варненско училище е първото в страната, което е одобрено и ще бъде модернизирано със средства за Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г. В понеделник на официална церемония в Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде подписан договорът за безвъзмездна финансова помощ. Той е за реконструкция и модернизация на Националното училище по изкуства „Добри Христов" във Варна.

Договорът ще бъде подписан в присъствието на министър Лиляна Павлова от заместник-министър Деница Николова, ръководител на Управляващия орган на ОПРР, и министъра на културата Вежди Рашидов.

Проектът на стойност над 3,6 млн.лв. се реализира в рамките на процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Култура и спорт в училище" с конкретен бенефициент Министерство на културата.

Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна е държавно училище под управление на Министерство на културата на Република България. В училището се обучават над 690 деца и се изучават специалности в 4 професионални направления.