Министърът на правосъдието Крум Зарков
Министърът на правосъдието Крум Зарков / БГНЕС
След получаване на окончателно и допълнено искане от страна на Висшия съдебен съвет (ВСС), Министерството на правосъдието ще предприеме незабавни действия пред областния управител на Варна за предоставяне на терен, на който да бъде построена Съдебна палата в града. Това обясни служебният министър на правосъдието Крум Зарков по време на парламентарния контрол днес. Зарков отговори на депутата от ГЕРБ-СДС Бранимир Балачев.

Варна е единственият апелативен район, който няма Съдебна палата, се посочва във въпроса на Балачев. "В началото на 21 век бе направен опит за построяване на такава палата „но поради неправилно избрано място" този проект бе прекратен. През последните седем-осем години с помощта на местната власт се заговори за нов проект, „който да бъде изграден на терен собственост на МП, по известен като "Цирковата площадка", обяснява депутатът от ГЕРБ-СДС в своя въпрос към Крум Зарков. Към настоящия момент с активното съдействие на Община Варна подробният устройствен план влезе в сила и няма никакви пречки за започване на проектиране и строителство на така желаната Съдебна палата, пише още във въпроса му.

Министерството на правосъдието е извършило всички необходими действия към момента, обясни още министърът на правосъдието.
БТА