Местният парламент заседава за последно тази година
Местният парламент заседава за последно тази година / netinfo

Варненският общински съвет се събира за последното си за тази година редовно заседание, което започва в 9 часа.

Сред точките в дневния ред е разглеждане на процедурата за изграждането на подземен паркинг на мястото на сега съществуващия паркинг на общината. Съоръжението ще има 3 подземни нива и капацитет за около 300 автомобила. Вече са направени всички нужни проучвания за проекта, който е минал одобрение от всички министерства, съобщи председателят на местния парламент Борислав Гуцанов.

Местният парламент ще гласува отпускането на 59 000 лева общински средства за лекарства на хора в крайно тежко положение. Така ще бъдат удовлетворени близо 300 молби на граждани.

Очаква се да бъдат отпуснати по 10 000 лева за Драматичния театър и Оперно-филхармоничното дружество, и по 5 000 лева за нуждите на Кукления театър и Фестивалния и конгресен център.

Такса смет и такса сгради няма да се вдигат. Придобивките на учащи и пенсионери за пътуване в градския транспорт също ще бъдат запазени, увери Борислав Гуцанов. Според шефа на местния парламент една от основните цели, които Общината трябва да си постави, е да остане най-големият работодател, независимо дали пряк или косвен.