Лиляна Павлова в Белослав
Лиляна Павлова в Белослав / ГЕРБ Варна
Аспаруховият мост ще бъде ремонтиран. Това заяви по време на среща с местните жители в село Звездица водачът на листата на ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова. На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители Нели Петрова, Даниела Панайотова, Димо Димов, Веселин Цонев и Пламена Василареас, както и кметът на Звездица Николай Йорданов.

Жителите на Звездица повдигнаха въпроса за Аспаруховия мост, който е свързващо звено между Варна и селото. Павлова ги увери, че ако бъде гласувано доверие на ГЕРБ на предстоящите избори, съоръжението ще бъде ремонтирано. Тя апелира за спокойствие, докато текат ремонтните работи. Хората споделиха с водача на варненската листа и трудностите, които срещат във връзка с автобусния превоз до селото. Павлова уточни, че общинската администрация търси решение.

"Имаме силен отбор - млади, знаещи и можещи хора, специалисти в различни области, които достойно ще представят Варна и региона. Постарахме се в двата управленски мандата с премиер Бойко Борисов и заедно с кмета на Варна Иван Портних да върнем духа и блясъка на морската столица. Варна има успешен кмет", заяви Павлова и акцентира, че в рамките на две години градът е получил 300 млн. лв. от държавата.

Павлова посочи, че след изборите трябва да бъде формирано стабилно правителство, което да подкрепи проектите на региона. „Подписан бе меморандум за формиране на зона за иновации и развитие между Варна, Аксаково, Девня и Белослав. На юг трябва да доразвием потенциала на туризма и да не позволяваме плажната ивица в Бяла и Шкорпиловци да се бетонира. Третата важна ос са местната индустрия и земеделието”, посочи Павлова. Тя запозна хората с единайсетте приоритета на ГЕРБ за Варна и региона, като изтъкна, че морската столица е академичен и университетски център и на младите хора трябва да се гарантират перспективи, за да останат и да се реализират в региона.

"Ускорено завършване на АМ „Хемус”, обособяване на Варна като дестинация за 4 сезона, разширяване и модернизация на пристанище Варна Запад, както и отваряне на града към морето с изграждане на пасажерски терминал и експо- и конгресен център са сред ключовите приоритети за Варна и областта”, заяви Павлова.

Тя сподели пред присъстващите, че ако бъде сложен край на системата за издаване на фалшиви ТЕЛК-ове, спестените средства биха могли да се реинвестират в пенсии.

"ГЕРБ избра да води позитивна, толерантна кампания и да не обръща внимание на пропагандата", обърна се към хората водачът на варненската листа. Павлова бе категорична, че обещанието на опонентите за ниски лихви е нереализируемо. "Вчера госпожа Нинова си позволи да коментира, че демокрацията ни е отнела много. Ще ни управлява с диктатура ли?!", отправи риторичен въпрос Павлова и допълни, че последствията от обещанията на опонентите ще бъдат катастрофални за България. "Нека не губим правилния курс на управление на държавата", отбеляза още водачът на варненската листа.

Създаването на икономическа зона, за която вече беше подписан меморандум между общините Варна, Белослав, Аксаково и Девня, ще даде възможност за привличане на повече инвеститори в региона. Това заяви Лиляна Павлова по време на среща с жители на Белослав. На събитието присъстваха и кандидатите за народни представители Стоян Пасев и Веселин Цонев, както и кметът на Белослав Деян Иванов.

Павлова бе категорична, че за да функционира добре икономическата зона за иновации и развитие трябва да се запазят данъците, както е разписано в управленската програма на ГЕРБ. "Нашите опоненти искат да ги повишат. Ако това се случи, ще отблъснем инвеститорите", коментира тя.

"Белослав е с най-ниска безработица в региона. Трябва да инвестираме повече за по-добро развитие на града", каза бившият регионален министър и изрази позитивни впечатления от санираните сгради в общината по програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилища. "Надявам се да довършим и останалите сгради - за 5 от тях има подадени документи", отчете Павлова и апелира за убедителна подкрепа на предстоящите избори, за да се формира след това здраво и стабилно правителство.

Водачът на варненската листа на ГЕРБ очерта като важни приоритети за община Белослав рехабилитацията на съществуващата улична мрежа и тротоарите, реконструкцията на канализационната мрежа в кв. "Стара гара", в землището на село Разделна, както и ремонта на 800 м напорен водопровод от канална помпена станция в с. Езерово до пречиствателната станция за отпадни води във Варна.

Кметът на община Белослав инж. Деян Иванов отправи благодарност към Лиляна Павлова в качеството й на министър на регоналното развитие и благоустройството: "Благодарение на г-жа Павлова и МРРБ община Белослав ще се сдобие с общ устройствен план, ще бъде 100% завършен водният цикъл в с. Разделна и активно се работи по програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради – вече са санирани 3 блока, за други 5 са подадени документи", заключи Деян Иванов.

Лиляна Павлова
ГЕРБ Варна

Зоната край Морска гара трябва да бъде превърната в най-атрактивната част на Варна. За да се случи това е необходимо да се разшири пасажерския терминал и да се обособи модерен експо-  и конгресен център. Това заяви по време на среща с жители на район „Владислав  Варненчик” водачът на листата на ГЕРБ във Варна. На срещата присъстваха кандидатите за народни представители Павел Христов, Калин Калевски, Красимир Гърдев, Геогри Георгиев и Станислав Йорданов, както и кметът на района  и ръководител на ГЕРБ – Владиславово Николай Костадинов.Павел Христов подкрепи Павлова, като акцентира, че бъдещето е в отваряне на града към морето и модернизиране на пристанище Варна Запад.

Лиляна Павлова
ГЕРБ Варна

По време на срещата бе отправен въпрос относно „Максуда”. „Ще направите ли ревизия на всички нотариални актове от времето на Добрин Митев, когато той продаде държавната земя в района?", попитаха хората. Павлова изрази категорично становище, че там трябва да има безкопромисност по отношение на незаконното строителство.

Поставена бе и тема, свързана с енергийната ефективност. Водачът на варненската листа на ГЕРБ разясни на хората, че колкото по-енергоефективни са сградите и производствата, толкова по-малко енергия се ползва. Тя каза още, че стратегически приоритет на ГЕРБ е изграждането на газов хъб „Балкан." „Сондажите в Черно море трябва да продължат, защото собственият добив ще ни осигури енергийна независимост", коментира Павлова.

На въпрос за околовръстния път на Варна, Павлова припомни позицията на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, че трябва да се предостави идеен проект за финансиране. В отговор на въпрос за втори мост, тя заяви, че това е проект, който не може да започне веднага, защото  са нужни предварителни проучвания и огромни инвестиции.

Лиляна Павлова коментира, че повишаването на минималната работна заплата до 650 лв. и достигането на средна заплата 1500 лв., са напълно постижими цели при ръст на икономиката.

Хората проявиха интерес как ще бъде решен проблемът със свлачището „Трифон Зарезан”. Павлова припомни, че м.г. е направено проучване. „Свлачището е активно и опасно. Бе сформиран експертен съвет и се изказа позиция за изграждане на мостово съоръжение и частично задържане на пътя от пилотна конструкция. Този проект се прие като концепция и предстои да се осигури финансиране", допълни Лиляна Павлова.

Варна да стане Град на знанието – това е основен приоритет за региона, за който активно работим, заяви Павлова по време на среща с жители на район „Приморски". На срещата присъстваха кандидатите за народни представители Таня Петрова, Павел Христов, Калин Калевски, Борислав Нанков, Георги Георгиев, Николай Бежанов, както и районният ръководител на ПП ГЕРБ - Приморски Лилия Христова.
„Варна е стратегически академичен център, в който учат 40 000 студенти, а 50 000 са ученици в региона. Трябва да ги задържим тук и да им осигурим възможност за развитие, реализация и добро заплащане", заяви Павлова.

По отношение на икономиката Павлова бе категорична, че е важно да бъдат запазени данъците, за да бъде поддържана устойчива бизнес среда, привлекателна за инвеститорите, които проявяват интерес към България. В сферата на здравеопазването от ГЕРБ също предвиждат радикална промяна – ремонт на спешните центрове, подсигуряване на 400 нови линейки за цялата страна. „Категорично ще ликвидираме практиката с  фалшивите ТЕЛК-ове, за да бъдат прекратени злоупотребите и да насочим този ресурс към хората, които реално се нуждаят от подкрепа”, каза тя.

Павел Христов апелира за разумен избор на 26 март. „Нека да изберем хора, които знаят как да работят за подсигуряване на по-високи доходи, достойни пенсии и цялостното завършване на магистрала „Хемус", призова  Христов.