Кметът въртял ГЕРБ на малкия си пръст
Кметът въртял ГЕРБ на малкия си пръст / ДСБ

Всички рокади по върховете на политическа партия ГЕРБ във Варна през последните шест месеца са продиктувани от желанията на кмета Кирил Йорданов. Това коментира Любомир Роев от местната структура на ДСБ. Според него смяната на бившия областен председател на ГЕРБ Павел Димитров е била поръчана от варненския градоначалник.

„Не е добре за една партия да концентрира цялата власт в едно лице“, заяви Роев по повод рокадата в Областна администрация, на чело на която застана бившият заместник на кмета Коста Базитов.

Председателят на ДСБ във Варна проф. Димитър Камбуров посочи, че за момента няма ясни мотиви защо се е наложило отстраняването на досегашния областен управител Данчо Симеонов заедно с всичките му заместници.

„Има ли корупционен механизъм? Има ли конфликт на интереси в работата му, или това се дължи на вътрешнопартиен разнобой след отстраняването на Павел Димитров? Това е победа за Кирил Йорданов. Осем месеца преди изборите той направи един свой заместник областен управител“, коментира професорът. Според него причината за уволнението на Симеонов не може да се търси в агентурното му минало.

ДСБ във Варна няма да влизат в коалиции с ДПС, ГЕРБ и БСП, разкри още проф. Камбуров. Решението е взето на централно ниво.

От варненската структура на ДСБ призоваха говорителя на полицията в морската столица Калинка Пенчева да подаде оставка заради обидното си изказване към варненеца Боян Максимов.