Иван Портних поздрави медицински работници
Иван Портних поздрави медицински работници
Община Варна е осигурила над 1,4 млн. лв. през изминалите години за обновяване на сградния фонд

Кметът на Варна Иван Портних поздрави лекари и акушерки в СБАГАЛ "Проф. Д. Стаматов" по повод  Деня на родилната помощ, който по традиция се отбелязва на 21-ви януари.

„Благодаря на всички медицински специалисти, които се грижат за децата на Варна. Да сте здрави, уважавани и все така всеотдайни. Нека се раждат повече бебета в нашия град,  ние ще продължим да Ви подкрепяме, за създаваме по-добри условия и за майките, и за новородените, и за медицинския персонал“, заяви кметът. 

Той припомни, че община Варна е осигурила над 1,4 млн. лв. през изминалите години за обновяване на сградния фонд. До месец ще бъде въведен в експлоатация и новият външен асаньор в сградата. Поздрави към екипа на болницата отправи и проф. д-р Емил Ковачев, управител на здравното заведение, който отчете, че през м.г. в болницата са родени 2018  деца, а от началото на 2020 г. - 133 бебета.

Веднага след това бе отслужен молебен за здраве, последван от традиционния ритуал по измиване на ръце на лекаря - д-р Добрин Николов, ръководител на родилното отделение. Той получи питка с мед и благословията: “Колкото зърна в хляба, толкова родени деца през годината! Колкото е сладък медът, толкова да е сладка радостта и благодарността на родителите“.

Сред гостите на тържеството бяха директори на дирекции в Община Варна, общински съветници, представители на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“. Днес празникът бе отбелязан в „Майчин дом“ и в родилното отделение на МБАЛ „Света Анна“.