Изложба припомня 20-те причини да се гордеем, че сме българи
Изложба припомня 20-те причини да се гордеем, че сме българи / www.mallvarna.com

По случай една от най-светлите дати в българския календар 1 ноември - Денят на народните будители, от 19.00 часа в Мол Варна ще бъде открита изложба, организирана от Ротари общността в град Варна, под надслов „Българските постижения в науката - двадесет причини да се гордеем, че сме българи".

Изложбата ще включва двадесет платна, разположени в централното фоайе на партера на Мол Варна, където всички гости и посетители ще имат възможност в рамките на една седмица, да се запознаят с интересни факти за български открития и изобретения от национално и световно значение.

Едни от най-великите изобретения в световен мащаб са постижение на българи. Жалкото е обаче, че по-голямата част от тях са били направени извън границите на страната ни. Повечето от тези продукти са купени и патентовани от чужди фирми и корпорации, за които след това България заплаща, за да се внесат и използват у нас.
Нека отбележим празника, в който почитаме паметта на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, чрез тази изложба.

България има нужда, във всеки един от нас да се събуди родолюбието.