/ Dariknews.bg, архив
Моделът "ол инклузив" не е изчерпан за българския туризъм и продължава да привлича туристи. Той все още носи добри приходи на хотелиерите. Това обявиха специалисти и представители на бизнеса, след като по-рано стана ясно, че Турция обмисля да категоризира "ол инклузив" услугите, които предлага на гостите си, предаде БНТ.

Министър Ангелкова: Данните за туризма доказват, че България е устойчива дестинация вече трета поредна година

„Системата "ол инклузив" е удачна и изгодна за туриста, защото плаща една сума и остава с впечатлението, че може да консумира повече, отколкото е платил. Удачна е за хотелиерите, защото те също получават за туриста една сума, съответно се опитват да минимизират разходите и да си увеличат печалбата.

Варна ще кандидатства за Европейска столица на туризма

Изгодна е и за туроператорите, защото като търсена формула успяват да си пълнят самолетите и хотелите, с които са сключили договори. Единствено не е изгодна за дребните търговци, които предлагат допълнителни услуги и стоки в курортите. Системата "ол инклузив" винаги може да се подобри”, смята проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненска туристическа камара.

В доста хотели у нас качеството на "ол инклузив" услугата не е на желаното ниво, смятат хора от бранша.

Ангелкова: Проектът за СПА дестинации е начин базата по Черноморието да се ползва в четири сезона

„Смятам, че е редно в отделните категории хотели и места за настаняване, храната, която се предлага под формата на "ол инклузив", да отговаря на качеството, което се предлага като настаняване”, е мнението на Николина Ангелкова, министър на туризма.

Висококатегорийните хотели резервирани на 100% за лятото

Това несъответствие води до най-много оплаквания сред туристите, коментира министър Ангелкова. По думите ѝ темата ще бъде дискутирана и вероятно ще доведе до промени в нормативната уредба. Оказва се, че моделът "ол инклузив "се харесва на туристите.

Хотелиери са мнение, че ако "олинклузив"-ът отпадне напълно в България, ще трябва да се наемат по-подготвени кадри.