Идеята за агитация на турски била опит за реанимирането на ДПС
Идеята за агитация на турски била опит за реанимирането на ДПС / Sofia Photo Agency, архив

Предизборните кампании у нас трябва да се водят на език, който е разрешен със закона. Искането да се водят на турски език е опит да се реанимира Движението за права и свободи като формация, която има някаква полезност за българските турци, както и опониращата й Атака. Така лидерът на ДСБ Иван Костов коментира идеята на ДПС предизборната агитация да се води не само на български. Той обясни, че партията, на която е на чело, ще остане встрани от подобни дебати, тъй като те не носят нищо на хората.

Етническата толерантност, свободата, справедливостта, самоуправлението, дефинирани и подредени през призмата на ДСБ, са ценности, които ще залегнат в Платформата на партията за модернизация на десницата, разкри още Костов. Очаква се тя да бъде приета на Националното събрание на демократите на 30-ти юни.

„Тогава ние ясно ще обявим кои сме и за какво сме. Надяваме се принципите в платформата да бъдат припознати от дясномислещите хора”, посочи лидерът на ДСБ.

Част от нея е и идеята на партията да се въведат електронно гласуване и правителство. Според Костов обаче управляващите нямат интерес това да стане. „Няма никаква технологична пречка да бъде защитен индивидуалният вот. Който твърди обратното, не познава възможностите на електронното гласуване, или спекулира”, коментира той.