И Чавдар Трифонов обяви имотното си състояние, отговори с писмо на опонента си от ГЕРБ
И Чавдар Трифонов обяви имотното си състояние, отговори с писмо на опонента си от ГЕРБ / DarikNews.bg, архив

На страницата си във Фейсбук независимият кандидат за кмет Чавдар Трифонов обяви, че във връзка със зачестилите въпроси и коментари за доходите му, както и многото спекулации, би искал да декларира доходите си от дивидент, а именно 1'008'380,65 лв. за периода 2010-2012 год.

Трифонов прикани всеки от кандидатите за кмет да посочи пред варненци доходите си за последните 3 или повече години.

По-късно днес Чавдар Трифонов разпространи писмо до медиите в отговор на опонента си от ГЕРБ Иван Портних. В декларацията на независимия каандидат се казва:

За мен е липса на политическо възпитание отправянето на квалификации от страна на Г-н Портних и присъдружните на Янко Станев организации. Най-малко очаквам такива от представител на партия, която твърди, че е вдясно, а е издигнала и подкрепила левия Кирил Йорданов за кмет на Варна. Политическите сили, които ми оказаха честта да ме подкрепят, са с кристално ясна идентификация, и, ако г-н Портних не ги познава, може да се информира от съдебните регистри, а за някои от тях и от учебниците по история.  Подобно отношение към членове и симпатизанти на около 10 партии е обидно. Някои от тях имат 100 годишна история и са дали много свидни жертви за свободата и развитието на България, както и в битката с фашизма и комунизма.
Що се отнася до финансирането, мога да заявя, че сме един от малкото щабове, които надлежно оповестяват дарените средства и разходите по кампанията. На мястото на г-н Иван Портних бих чувствал известно неудобство да коментирам подобни теми, след като станаха известни разследванията за имотното му състояние. Лично аз се радвам и на многото варненци, които доброволно ми помагат и са ми гласували доверие. Ако уважаемият господин вземе решение да се държи позитивно, съм сигурен , че и той ще привлече такива.