Холандия ни връща убиеца на Хюлия до седмица?
Холандия ни връща убиеца на Хюлия до седмица? / netinfo

Иван Тодоров, който е основният заподозрян за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар от варненското село Белоградец, ще бъде върнат до седмица във Варна. В петък в Холандия е минало последното дело по европейската заповед за задържането му, твърдят източници на "Монитор". Решението на съда е българинът да бъде върнат във Варна, където ще бъде изправен пред съда.

Тодоров бе задържан на 6 януари т.г. при опит да влезе с автомобила си през границата на Холандия. Досъдебното производство бе образувано на 2 януари, след както Хюлия Маджар изчезна, а по-късно тялото й бе открито край стария път Варна - Девня. По главата на жертвата разследващите установиха множество удари от твърд предмет, които са причинили смъртта й.

При разплитане на случая се установи, че веднага след като я е убил, Иван изпратил есемеси до богатото семейство на жертвата, с които искал 300 000 лв. откуп. Според разследващите целта му била да отклони вниманието от себе си и да насочи следствието в грешна посока, като спечели време необезпокоявано да напусне страната.

Заедно с молбата за връщането на Иван Тодоров българската страна е изпратила и искане до Холандия за правна помощ. В него се настоява да се предадат всички веществени доказателства - колата и намереното в нея, телефон, лаптоп, два куфара с дрехи и други лични вещи.