/ Дарик Варна
Само на Антарктида не четат постовете ни в социалната мрежа
Хора от 44 държави на 6 континента са харесали Фейсбук страницата на Дарик Варна.

Към днешна дата официалната страница на Дарик Варна е харесана от 3280 души и има 3230 последователи с профил в социалната мрежа. Любопитното е, че близо 2/3 от тях са жени – 64 % дами към 36 на сто господа. Това показват обобщените демографски данни за хората, които харесват страницата, въз основа на информацията, която предоставят в потребителските си профили.

Сред харесалите страницата ни във Фейсбук от България са 3037, а останалите близо 250 - от чужбина. Зад граница Дарик Варна има най-много приятели в Обединеното Кралство (55) и Германия (46).  Челната шестица се допълва от Испания (19), САЩ (17), Турция и Италия (по 12). От Русия и Македония имаме по 3 лайка, а от Швейцария – 2. 

Прави впечатление и фактът, че сред харесалите страницата има по един човек от Китай, Виетнам, Бангладеш, Катар, Ливан, Нигерия, Конго, Филипини, Перу и Австралия.

Статистиката по градове показва, че от случващото се в града, в който живеят, се интересуват 1940 варненци. Животът в морската столица предизвиква интереса и на 382-ма софиянци и 85 добричлии. Постовете на Дарик Варна се четат и във всички останали съседни на Варна градове, сред които Бургас (18) и Несебър (12).

В класацията по градове попадат и европейски столици като Лондон (24), Истанбул (7), Брюксел, Берлин и Атина (по 4).

Разбивката по възраст показва, че най-многочислени сред харесалите страницата ни жени са на възраст 45-54. При мъжете най-многобройни са мъжете на 35-44 години. почитатели имаме както на възраст 65+, така и сред учениците.

Данните за възрастта на жените (горе) и мъжете (долу)
Данните за възрастта на жените (горе) и мъжете (долу) Дарик Варна

Ако все още не сте го направили, можете да разгледате и харесате страницата ни във Facebook ТУК