Еврофирма с капитал от 1 евро ще регистрираме след година
Еврофирма с капитал от 1 евро ще регистрираме след година / netinfo

След година ще можем да регистрираме европейска фирма само за 1 евро, съобщи на пресконференция във Варна евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. Европейският съюз вече работи в тази посока и в края на 2015 г. директивата може да бъде приета.

Ако това се случи, европейското ЕООД ще може да се регистрира с капитал от 1 евро,  документите ще бъдат изготвяни за 3 работни дни, а административната тежест и необходимостта от пътуване ще отпаднат. Средствата за регистрация на фирма, която да оперира в целия ЕС, ще намалеят значително, а бизнесът ще бъде улеснен.

Евросъюзът търси начин за подобно регистриране и на европейски фондации.

Догодина в европарламента е на дневен ред и създаването на Европейска прокуратура, увери Емил Радев. Новият орган ще работи за намаляването на данъчните измами.

"Не бива да допускаме разделянето ни от Румъния по отношение на Шенген", категоричен е Радев. В Европуйската комисия смятали, че българските граници са много добре защитени, което било плюс за страната ни. Блокирането на България извън Шенген в момента било заради вътрешни проблеми в някои страни членки.
Много бежанци искат да преминат в България, но голямата част от тях все още са на територията на Турция. Тази година нелегалните имигранти бежанци в Европейския съюз наброяват около 30 000 души.

Според Емил Радев, който е член на европейската комисия по вътрешна сигурност, няма информация за български граждани, които работят за терористичната организация Ислямска държава. По данни на Брюксел над 3000 души от Европа са членове или сътрудници на ислямистите. Те използват България за транзитна страна към момента, което налага по-засилен контрол от страна на родните служби, за да се отсяват и спират хората, които биха могли да участват в бойни действия или съдействат на терористични актове на Ислямска държава.

Като важни и тревожни определи Емил Радев 6-те месеца на новия европарламент. Той изрази задоволство от признанието на България заради важните постове, които сме получили, но прогнозира, че докладът за вътрешната сигурност, който се очаква в началото на следващата година, няма да бъде от най-добрите за България.

Радев, който членува и в правната комисия в ЕП, изрази разочарование, че въвеждането на електронно правосъдие в Европа се бави.