Емисари от секта зарибяват ученици
Емисари от секта зарибяват ученици / big5.bg, архив

Емисари от Българска протестантска църква обикалят варненски училища, за да провеждат религиозна агитация под формата на лекции на английски език. За проблема алармира областният координатор на ВМРО Живко Костадинов, до когото са достигнали сигнали от обезпокоени учители.

Информацията бе потвърдена от Регионалния инспекторат по образование. Вчера всички школски директори в града са били изрично предупредени да не допускат подобни прояви на агитация и раздаване на религиозни материали, коментира за Moreto.net шефът на структурата Венцеслава Генова.

По думите й много повече сигнали от родители са подадени до Варненската и Великопреславска митрополия. Историите са най-разнообразни, обясни тя. Най-често емисарите се опитвали да разговарят с децата в училищните дворове или пред вратите на школата. Имало дори случай, в който представители на секта предложили на учители да раздават печатните им материали в клас. Генова увери, че инспекторатът е взел всички мерки, като се работи съвместно с Митрополията. Всички учители са предупредени да бъдат особено бдителни.