Джиков с декларация срещу подкрепа за Йорданов на балотаж
Джиков с декларация срещу подкрепа за Йорданов на балотаж / netinfo

Кандидатите за кмет на Варна, които при никакви условия и обстоятелства на втори тур няма да подкрепят Кирил Йорданов, ако той достигне до балотаж, да го декларират с подписа си. Това призова Добромир Джиков - един от претендентите за кметския пост.

В ефира на Дарик Джиков призна, че вече е положил подписа си под политическа декларация. Той прикани и останалите кандидати за кмет на Варна да подпишат документа, с което ясно и недвисмислено да декларират, че не са доволни от статуквото и са алтернатива на досегашното управление.

Декларацията се намира в нотариална кантора на ул."Братя Шкорпил" 14. Желаещите да я подпишат могат да го направят до утре, 20 октомври. В последния ден от предизборната кампания, 21 октомври, Джиков обеща да обяви имената на онези кандидат-кметове, които са подкрепили декларацията.

„Ние не сме жокери или Черен Петър. Не сме хора, които са тръгнали само за да стигнем до някъде и пазарейки се на втори тур да постигнем личните си облаги", изтъкна Джиков. Според него Варна заслужава и завинаги трябва да се утвърди като морска столица на България.

„Важно е гражданите да не се отвратят от кандидатите и да разберат, че имат алтернатива. Най-важното е на 23 октомври задължително да излязат и да гласуват. Неизлизайки, те отново ще поставят себе си, децата и родителите си, в положението в което сме - да псуваме пред телевизора, или в автомобилите, когато има задръствания или наводнения".

„Зад мен не стоят партийни централи или капитали. Зад мен стоят варненските граждани, така както стоят жителите на район „Владислав Варненчик". Локвите и дърветата, които падат, нямат политическа ориентация", изтъкна Джиков.

Кандидат-кметът заяви, че е нужно развитие на сектора за привличане на евроинвестиции. „В момента инвестициите са това, което липсва, което ни лишава от работни места. Не трябва да се говори само за намаляване на данъците, за опростяване на такси в детските градини. Ние говорим за повишаване на доходите на гражданите. Ще направим всичко възможно да се повиши жизнения стандарт на варненци", заяви Добромир Джиков. Той изрази надежда избирателната активност в неделя да надвиши 55 на сто. Ако активността е по-ниска, това според него би означавало, че варненци не вярват в себе си.