Джиков: Първо избори за кмет, а после и за Общински съвет
Джиков: Първо избори за кмет, а после и за Общински съвет / netinfo
Джиков: Първо избори за кмет, а после и за Общински съвет
62517
Джиков: Първо избори за кмет, а после и за Общински съвет
  • Джиков: Първо избори за кмет, а после и за Общински съвет

Егоизмът на големите традиционни партии доведе Варна до това състояние, което е в момента. Това заяви Добромир Джиков, общински съветник от "Българска партия Либерали". В интервю за Дарик Варна той изрази мнение, че варненци винаги са били поставяни в ситуация да избират най-малкото зло.

Според Джиков „най-малко лошият вариант" е след частичните избори за кмет Общинският съвет да се разпусне и се избере нов. Няма гаранция обаче, че в новия градски парламент ще влязат нови лица, смята местният парламентарист и бивш районен кмет на „Владиславово". Според него разпускането на Общинския съвет нямало да попречи на изпълнението на важните европроекти. Градският парламент няма участие в реализацията на проектите по европрограми, за които вече има подписани договори, тъй като те би трябвало да са заложени от администрацията в общинския бюджет, обоснова се Джиков.

Отзоваването на районните кметове, което екскметът на „Владиславово" и кандидат за градоначалник на Варна по време на миналите избори поиска пред дни, нямало нищо общо с тяхната личност и професионалните им възможности. „Моето предложение не е „Стани да седна" или да има ново раздаване на картите", заяви Джиков. Според него политическите сили, чийто представители са районните кметове, трябва да поемат отговорност пред варненци. Бившият районен кмет е на мнение, че секретарите на районните кметства са стабилните държавни служители, които носят отговорността за законосъобразността на провеждането на изборите.

В студиото на Дарик Добромир Джиков заяви още, че ще реши дали отново да се кандидатира за кмет, след като бъдат насрочени изборите и се видят потенциалните кандидати. „Ако наистина има потенциален кандидат, който може да се справя с работата, ние само ще помагаме. Нямаме централа в София, която да слага знаменцето на определена партия във Варна и да казва „Ние сме спечелили във Варна", отбеляза Джиков. Той разкри още, че не гледа към парламентарните избори и участието в тях не е тема за него.

Цялото интервю с Добромир Джиков е в звуковия файл.