Джиков: Партийната принадлежност не е водеща за мен
Джиков: Партийната принадлежност не е водеща за мен / личен архив

Освен по европейските въпроси, Варна трябва да има заместник-кмет и по морските въпроси. Това заяви във варненското студио на Дарик Добромир Джиков – кандидат за градоначалник на морската столица. Той смята, че постът трябва да се заеме от специалист след широка обществена дискусия, а ако избраният не се справи с ангажиментите си, да бъде сменен незабавно. Според Джиков опонентите му нямат ясна визия за отношенията с Европа. Варна трябва да има пряка връзка с приоритетите на Европейския съюз, който да финансира полититиките й, а градът да набележи мерките, с които те да се изпълняват, посочи кандидат-кметът.  Той е убеден, че морската столица трябва да си сътрудничи с  останалите български градове. 

Районният кмет на “Владиславово” увери, че е убеден в успеха си на изборите, тъй като е показал, че изпълнява поетите ангажименти и е изпълнил обещанията си като районен кмет през последните 4 години. “Когато човек работи, не му се налага в 30 дни да обяснява на хората какво смята да направи”, коментира Джиков. Той обеща, ако стане кмет на Варна, да работи със специалисти, независимо от политическата им принадлежност. “Партийната принадлежност не е водеща за мен. Ако някой е експерт, той трябва да остави политическите си виждания на входа на общината”, каза той. Кандидат-кметът увери, че ще работи с изпълнителната власт много по-добре, отколкото е работено до момента.

До момента декларацията, с която кандидат-кметове заявяват, че на балотаж няма да подкрепят претендента на ГЕРБ Кирил Йорданов, е подписана от Николай Недков, Антон Луков и Светлозар Николов.  Устно уверение Джиков е получил от Димо Стоев и Борислав Гуцанов.