Джиков: Дейността на общинска полиция трябва да се отпимизира
Джиков: Дейността на общинска полиция трябва да се отпимизира / личен архив

Дейността на общинска полиция във Варна трябва да се отпимизира, категоричен е кандидатът за кмет Добромир Джиков. Ако се следи по-стриктно за опазването на обществения ред и за неправилно паркиране - в зелени площи и паркове, например, освен че варненци ще станат по-дисциплинирани, и приходите в местната хазна от актове ще се увеличат, смята Джиков. В студиото на Дарик Варна той заяви, че ако стане кмет, ще подпише меморандум с МВР и с всички охранителни фирми в града, за да се гарантира бърза реакция в критични ситуации.

Един от основните проблеми в работата на районните инспектори е, че те нямат приемни след 17 часа за срещи с граждани, допълни Джиков. Той предлага да се изградят такива приемни, в които на ротационен принцип служители на общинска полиция и МВР, както и общинари да пoлучават сигнали от варненци.

В ефира на Дарик кандидатът за кмет прочете и манифест на един обикновен варненец, от който е останал впечатлен. Манифестът гласи:

До 10 ноември 1989 г. гласувахме по задължение. След тази дата получихме правото си да не гласуваме, което право упражняваме и до сега. С пасивното си  изборно поведение мислехме, че изразяваме своето неодобрение към плеядата новоизлюпени политици. Всъщност, без да искаме, ние работихме за тях.

Аз не искам да участвам повече в това! СЕГА се решава бъдещето на моят град,    СЕГА  се решава  бъдещето  на  моите деца, СЕГА се решава моето бъдеще!

ДА! или НЕ! ДА! АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ, за да спре разрухата на моя град.                                                   

Не! Аз няма да пропусна тези избори, защото моето отсъствие помага на тези, които съсипаха Варна.

ДА! АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ за образован и достоен човек, подчинен единствено на собствената си съвест.                                                                                                                              

Не! Варна не е партия, тя е моят град. Аз няма да подкрепя някой, който разчита единствено на поредната партийна подкрепа, а не на хората от своя град.

ДА! АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ за кмет, който не само познава, но и спазва закона,           

кмет, който упражнява властта за благото на всички.    

Не! Аз няма подкрепя кмет, който ползва властта за своето благо и интересите на хората от подземния свят. ДА! АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ за кмет, който брани реда и сигурността на своите граждани.                                                                                                                      

Не! Аз няма да подкрепя власт, която ползва силите на реда срещу своите граждани.

ДА! АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ за кмет, който има умението да издигне Варна на нивото на световните морски градове. 

Не! на илюзиите, че Варна е най-доброто място за живеене в България, че палмите в саксии ще запълнят уличните дупки, че ще се върнат децата ни от чужбина.

ДА! АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ за кмет, който гарантира прозрачност в управлението и притежава дързостта да каже на избирателите от своя град цялата истина за досегашното управление на Варна.                                                                                     

Не! за тези, които искат да запазят властта си поради страх от възмездието.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ГАВРАТА С БЕДНОСТТА И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА   ВЪВ ВИД НА КОЛЕДНИ ИЛЮМИНАЦИИ И ЕВТИНИ ЛЕКАРСТВА  Е ЦИНИЗЪМ!