Дони и Нети, Марияна Попова и Орлин Горанов пристигат за „Любовта е лудост”
Дони и Нети, Марияна Попова и Орлин Горанов пристигат за „Любовта е лудост” / Дарик Варна, архив

Юбилеен концерт „100 години българско кино” ще събере на една сцена Марияна Попова, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Дони и Нети, Иван Лечев и други изпълнители. Вечните хитове от любими български филми ще звучат на 22 август от 20 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, в рамките на фестивала „Любовта е лудост”.

Програмата за него вече е готова, планирани са и съпътстващите инициативи, обясни проф. Александър Грозев - артистичен директор на кинофорума.  Тази година акцент ще бъде поставен на 100-годишнината от арменския геноцид, който ще бъде почетен с поредица от филми.

На 23-тото издание на „Любовта е лудост” ще бъде представено и френско кино. Публиката ще види и продукции от Испания, Полша, Португалия, Армения. В конкурсната програма има ленти от Китай, Тайланд, Украйна, Русия, Грузия. За първи път ще бъде показан филм от Уругвай. Балканското кино ще бъде представено от Македония, Хърватия, Румъния и Турция.

България ще участва с четири премиерни заглавия – „Събирачът на трупове” на режисьора Димитър Димитров, в който играе варненският актьор Стоян Радев, „Бартер” на Атанас Киряков, „Каръци” на Ивайло Христов и „Жената на моя живот” на Антони Дончев.