Добромир Джиков поиска граждани да управляват Варна
Добромир Джиков поиска граждани да управляват Варна / Дарик Варна
Добромир Джиков поиска граждани да управляват Варна
82094
Добромир Джиков поиска граждани да управляват Варна
  • Добромир Джиков поиска граждани да управляват Варна

Добромир Джиков ще води листата за общински съветници на местна коалиция „Граждански експертен център“ за предстоящите избори. Той беше част от миналия Общински съвет заедно с колегите си Миглен Тодоров и Галина Крайчева, които също са намерили място в листата - съответно на пето и шесто място. По изискванията на закона тя е регистрирана с мандата на три политически формации - „Българска партия либерали“, движение „Напред България“ и партия „Обединена България“.

Основната цел е връщането на хората в управлението. Те трябва да упражняват контрол, а не партийните централи, обясни Джиков и увери, че листата на „Граждански експертен център“ има претенцията да е най-младата за Варна. Средната възраст на хората в нея е 41 години. 15 от кандидатите за съветници са до 35 години. Най-младият мъж е 22-годишният Димитър Стоянов, а най-младата дама – 23-годишната студентка Кристина Минчева. 30 души от листата са магистри. Има трима лекари, 13 икономисти, 5-ма юристи и още толкова инженери.

От особено значение е преференциалният вот, отбеляза Джиков, според когото всеки от кандидатите е свободен и може да събере достатъчно поддръжници, които да го подкрепят. Той изрази надежда, че коалицията ще подобри резултата си от 2011 година.

„Съставът на листата е толкова добър, че дава възможност се работи от врата на врата и да се постигне резултат без партийни субсидии“, коментира той. Джиков подчерта, че предстоящите избори са последни за него за участие в местната власт. Бъдещите му намерения са да предаде опита си на младите хора.

Като част от предния Общински съвет той и колегите му са успели с намесата си да прекратят порочната практика при публично-частните партньорства. Мнозинството обаче не им позволило да довършат вече започнати неща като приемане на Наредба за прозрачност на общинските разходи, както и контрол върху обществените поръчки. Джиков припомни, че по тяхна инициатива ръководствата на общинските предприятия са започнали да отчитат дейността си всяко тримесечие.

Всеки кандидат и симпатизант на коалицията е свободен да подкрепи за кмет когото сам прецени, каза още Джиков. При евентуален балотаж ще бъде взето най-полезното за Варна решение с оглед на показаните резултати, допълни той.

„Единственото условие, което имаме към Добромир Джиков е, той да успее. Друго условие нямаме“, коментира председателят на „Българска партия либерали“ Михаил Шишков. Лидерът на движение „Напред България“ Тодор Славков пък му пожела да продължи с контрола, който е успял да наложи в Общинския съвет. В листата на коалицията има изявени хора без партийна принадлежност, която да ги отклонява от професионалните им възможности, смята Милен Бакърджиев от партия „Обединена България“.

Какво още каза Добромир Джиков, чуйте в звуковия файл

Листа на МК „Граждански експертен център“

1. ДОБРОМИР ЙОРДАНОВ ДЖИКОВ

2. МИЛЕН  НИКОЛОВ БАКЪРДЖИЕВ

3. ЖИВКА  ГАНЧЕВА ВАСИЛЕВА

4. КРИСТИНА  ЕМИЛОВА МИНЧЕВА

5. МИГЛЕН  ГЕОРГИЕВ ТОДОРОВ

6. ГАЛИНА  ДИМИТРОВА КРАЙЧЕВА  ИВАНОВА

7. ТИХОМИР  ВЕСЕЛИНОВ ГОРАНОВ

8. МАКСИМ  ИВАНОВ СИМОВ

9. ЮЛИЯН  МИХАЙЛОВ НИКОЛОВ

10. ЕМИЛ  КРУМОВ МИНЧЕВ

11. НИКОЛАЙ  ВЕЛИКОВ ДИКОВ

12. ИВЕЛИН  ВАСИЛЕВ НИКОЛОВ

13. НЕЛИ  ГЕОРГИЕВА СИМЕОНОВА

14. ЗДРАВКА  ДОБРЕВА МАНЕВА

15. АНЕЛИЯ  ХРИСТОВА ТАНЕВА

16. ДИМИТЪР  ЙОРДАНОВ ГЕОРГИЕВ

17. ВАСИЛ  ДОБРЕВ МОЛДОВАНОВ

18. МИРОСЛАВ  ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ

19. ТОДОР ГЕОРГИЕВ ДОКИМОВ

20. ДЕНИСЛАВ  ГЕОРГИЕВ КАРАКАШЕВ

21. СИМОНА  ВЕНЕЛИНОВА ИВАНОВА

22. ДИМИТЪР  ПЛАМЕНОВ СТОЯНОВ

23. ХРИСТО  КЛИМЕНТОВ КОСТОВ

24. МИЛЕН  ГЕОРГИЕВ КЮЛЕВЧЕЛИЕВ

25. БОЯН  НАЙДЕНОВ НАЙДЕНОВ

26. ТАНЯ КАРАМФИЛОВА ПЕТРОВА

27. МАРИЯ ДИНКОВА ДИНЕВА

28. СЕРГЕЙ  ИВАНОВ ЧИЧИКОВ

29. ТОНИ  НИКОЛОВ ПИЛЧЕВ

30. НИКОЛАЙ  ТЕОДОРОВ АВДЖИЕВ

31. КАЛОЯН  БОРИСЛАВОВ МИХАЛКОВ

32. СТАНИСЛАВ  АТАНАСОВ КИРЕВ

33. ГИЧО  КИРОВ КИРОВ

34. ДОБРОМИР ИЛИЕВ ИЛИЕВ

35. МАРИО  ДАНИЕЛОВ МАНЕВ

36. ИВАНКА  КИРИЛОВА КОЕВА

37. ДИМИТРА  НИКОЛОВА ДОБРЕВА

38. ДАНИЕЛ  МАНЕВ ТИХОВ

39. ОРЛИН ВЕСЕЛИНОВ ЛИБЕРТИНОВ

40. НИКОЛА  ХРИСТОВ НИКОВ

41. РОСИЦА  ЗЛАТКОВА  ФИЛЕВА