ремонт
ремонт / iStock/Getty Images
Областното пътно управление - Варна, обяви обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на 22,9 км от третокласния път Пчелник - Венелин - Садово - Бенковски. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Прогнозната стойност на поръчката за изработване на техническия проект е 458 000 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават офертите си до 20 септември.

Третокласното трасе свързва населените места в общините Долни Чифлик и Аврен и по първокласния път Бургас-Варна е удобна връзка с областния център Варна и автомагистралата „Черно море“, посочват от АПИ.

Участъкът, планиран за основен ремонт, преминава през четири населени места – Пчелник, Венелин, Садово и Бенковски. В отсечката има четири големи мостови съоръжения, за които проектът следва да определи необходимите ремонтни дейности. Съоръженията са над р. Камчия на 3-ти км при с. Венелин, над дере - при 5-ти км между с. Венелин и с. Садово, при 10-ти км в с. Садово и при 17-ти км в участъка между отбивката за с. Добри дол и с. Бенковски.

Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

Срокът за изработването на техническия проект е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.