/ Дарик Варна
За 10.00 часа е насрочено разпоредително заседание на Окръжния съд във Варна по дело за грабеж, придружен с убийство.
 
Обвинени в престъплението са Космас Джероме и Ренета Козарова.  Те ще отговарят за убийството на 61- годишния таксиметров шофьор Васил Ашиков, който през април м. г. бе смъртоносно прободен с нож в опит да бъде ограбен на метри от военното поделение край село Каменар.
 
Обвинените в убийството на таксиметровия шофьор взели дрога "за кураж"

26-годишният Космас е с адресна регистрация в Дългопол, а 3 години по-младата му приятелка Ренета е от Свети Влас. И двамата са с чисто съдебно минало. По време на разследваното бе събрана информация, че двамата обвиняеми са живели в Пловдив, после са сменили няколко квартири във Варна, а към деня на убийството са напуснали и последната квартира.

Според Ренета, „ за да придобият кураж“ двамата са приели наркотично вещество непосредствено преди убийството. На едно от предходните съдебни заседания прокурорът по делото разкри, че Космас е напуснал постоянния си адрес, водил е скитнически живот и е бил наркозависим.

Обвинената в убийството на таксиметровия шофьор се обяви за психично болна и бременна

Тежкото умишлено престъпление, за което са обвинени двамата младежи, се наказва с от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен без замяна.