Данаил Папазов: Варна има дадености да е отново перлата на Черно море, а не да затъва
Данаил Папазов: Варна има дадености да е отново перлата на Черно море, а не да затъва / netinfo

„През последните 25 години Варна върви надолу. Проблемите се трупат и не се решават. Градът загуби блясъка си. Варна беше перлата на Черно море, а сега изоставаме значително от по-активните общини, каквато е например Бургас. За съжаление индустрията в града не работи, а ние имаме традиции в корабостроене, корабоплаване, машиностроене, пристанищна дейност и т.н. Смятам че около пристанището, на което бях 12 години директор, може да се възроди идеята за една нова Варна." Това каза днес в предаването „Денят започва" на БНТ Данаил Папазов, който преди два месеца бе издигнат за кандидат-кмет на Варна от десетки граждани, обединени в инициативата „Живот за Варна".

„Варна има всички дадености да се превърне отново в онази перла на Черно море, която беше. Градът има прекрасна природа, отлични условия за туризъм, за морски бизнес. Освен море, около Варна има и сериозна система от езера и канали, които са над 30 км. Това дава възможност за бъдещото развитие на цялата индустрия във Варна", коментира Папазов. Според него в момента младите хора, въпреки наличието на толкова висши учебни заведения в града, не могат да намерят поприще и заминават навън или напускат Варна, поради липсата на реализация. „Не може при тези традиции в образованието, Варна да не срещне бизнеса с науката и да даде иновации, нови решения. Сега се бяга от тези иновации и се отива повече в PR акции", добави той.

„Където и да съм работил, съм показвал, че каквото съм говорил, винаги съм го изпълнявал", каза на финала на разговора Данаил Папазов по повод множеството неизпълнени ангажименти от вече избрани управници.