Данаил Папазов: Орешарски винаги се състезава за първото място
Данаил Папазов: Орешарски винаги се състезава за първото място / netinfo
Данаил Папазов: Орешарски винаги се състезава за първото място
90059
Данаил Папазов: Орешарски винаги се състезава за първото място
  • Данаил Папазов: Орешарски винаги се състезава за първото място

"Доколкото познавам Пламен Орешарски, той не се впуска в битка за предпоследното или последното място, а винаги се състезава за първото". Това заяви във варненския ефир на Дарик кап. Данаил Папазов, кандидат за вицепрезидент на бившия премиер. Той увери, че като министър в правителството на Орешарски е работил отлично с него, познава го отдавна и е на мнение, че би се справил с всякакви предизвикателства.

Папазов категорично застана зад твърдението, че кандидат-президентската двойка е независима, но призна, че ще се търси широка партийна подкрепа.

Няма как да не си зависим като премиер, ако си подкрепен от крехко мнозинство в лицето на БСП и ДПС, които държаха на някои партийни кандидатури и трябваше да се правят компромиси. Но от няколко години сме доказали, че не се занимаваме с политика и отдавна сме се откъснали от политическите среди, коментира капитанът, който подчерта, че е в работата си преди да заема министерския пост винаги е избягвал връзки с политици.

Папазов обаче призна, че е направил грешка по време на кметските избори, търсейки подкрепата само на непартийни структури. Затова в президентската надпревара ще се водят разговори с всички партии, посочи той.

Бившият министър на транспорта не пожела да коментира твърденията, че зад кандидатурата им с Орешарски стои подкрепата на ДПС.

„Ако тръгнем в този жълт оттенък, можем да говорим до безкрайност. ДПС имат проблем с роене и броене, ние нямаме такъв. Не сме партия, но очакваме подкрепа от всички граждани и партии, дори от ГЕРБ и БСП, където имам приятели“, добави кап. Папазов.

Той заяви още, че подкрепя референдума, който ще се проведе заедно с изборите за президент.

„Досега у нас нямаше почва за провеждане на референдуми, но сега това е шанс за народа да каже мнението си. Аз подкрепям почти всички въпроси в референдума. Имам резерви само за чисто мажоритарните избори, тъй като смятам, че това може да доведе до по-голяма обвързаност на властта с други кръгове. Но като цяло подкрепям референдума“, посочи капитанът.

Като общински съветник и бивш министър на транспорта той коментира и определянето на налога за варненските таксиметрови шофьори. Според Папазов цената трябва да бъде определена след преговори между страните и на базата на сериозни разчети.

Целият разговор е в прикаченото аудио.