Цветомир Куртев: Спартак” са добър отбор, но ще се справим
Цветомир Куртев: Спартак” са добър отбор, но ще се справим / Добри Атанасов

„Радвам се, че получавам доста игрови минути в представителния тим на „Черно море Тича”. Опитвам се давам максимума от себе си винаги, когато съм на игралното поле”, коментира в интервю една от младите надежди на „Черно море Тича” Цветомир Куртев. 195-сантиметровият състезател се понрави много на феновете с добрите си включвания в игра за варненския тим, когато треньорският щаб му гласува доверие.

Той сподели, че с баскетбол се занимава от 10-годишен. Има периоди, в които е спирал за няколко месеца, тъй като са му казвали преди време, че няма да може да стане добър баскетболист. „Това ме амбицира сериозно и аз продължих да се занимавам и да тренирам здраво. Амбициите ми са да продължа да се развивам, надявам се и да съм здрав, пък каквото стане”, каза още Куртев.

Запитан за причините за слабия стартна варненци в първенството, Цветомир Куртев отговори така:

„В началото на първенството не бяхме достатъчно сработени, а и имахме контузени състезатели, което много повлия на представянето ни. Сега вече всичко е нормално. Мисля, че ще продължаваме да побеждаваме”.

Куртев сподели очакванията си за мача със „Спартак” Пл в събота и се изказа изключително ласкаво за феновете:

„Предстоящият ни съперник „Спартак” Пл са много добър отбор. Стрелят много добре от тройката. Мисля, че ще се справим. Не са непреодолим противник. Разчитаме много на нашата публика. Тя е голям плюс за целия отбор. Малко са градовете, които могат да се похвалят с такава публика. Радваме се, че феновете ни подкрепят. Те са много важни за нас”.