Бум на кражбите на златни синджири във Варна
Бум на кражбите на златни синджири във Варна / Dariknews, архив

Шест грабежа на златни синджири са регистрирани във Варна само в рамките на изминалия уикенд, съобщиха от местната полиция. Грабежите са станали на различни места в града.

В три от случаите потърпевшите са били мъже на възраст от 62 до 75 години, като са били ограбвани чрез използване на физическа сила - нанасяне на удари и събаряне на земята. В другите три случая потърпевшите са жени на възраст от 31 до 55 години. Ланците им са били задигани чрез издърпване.

По случаите се водят досъдебни производства. Няма информация за задържани грабители.

Спипан са извършителите на уличен грабеж, станал след полунощ в неделя близо до «Севастопол». Двамата младежи - на 20 и 22 години от Враца, задигнали дамската чанта на 33-годишна жена. В чантата имало пари, лични документи и други лични вещи.

Разкрит е извършитялт и на плажна кражба. 31-годишен мъж от с. Великденче, община Омуртаг, посегнал на оставена без надзор чанта в района на централния плаж в нощта на събота. Чантата била собственост на 17-годишен варненеци в нея имало два мобилни телефона и лични документи. Крадецът е задържан за 72 часа.

Също в събота, но следобед, е регистрирана кражба близо до плаж "Кабакум". Неизвестно засега лице разбило едно от страничните стъкла на паркирана лека кола „Форд", откъдето задигнало лаптоп, фотоапарат, часовник и куфари с лични вещи.