Бизнесът с грижа за безопасността на персонала
Бизнесът с грижа за безопасността на персонала / снимка: tcv.bg

Служителите са най-ценният капитал на една компания. Именно затова фирмите ежегодно полагат усилия и влагат средства в подобряване на работната среда, а от Инспекцията по труда отчитат нарастващия брой на предприятията с внедрени добри практики за здраве и безопасност при работа.

Телекомуникационна компания Варна (TCV), бившият Интербилд, прояви инциатива и активно се включи в проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Проектът „Превенция за безопасност и здраве при работа" е с бенефициент „Главна инспекция по труда" и цели подобряване условията на труд в предприятията и въвеждане на стандарти за безопасни условия на труд.

В рамките на проекта TCV внедри Система за управление на здравословните и безопасни условия на труд OHSAS 18001: 2007. За да бъде осигурена безопасността на труда на служителите в компанията, се обръща сериозно внимание на редовните инструктажи, работното облекло, предпазните средства и противопожарната безопасност при работа.

TCV са единствената варненска фирма в сферата на далекосъобщенията, внедрила системата за управление на здравословните и безопасни условия на труд. От компанията, която е лидер за варненския пазар в предоставянето на съвременни телекомуникационни услуги, ще споделят реализирания модел чрез сайта на Инспекцията по труда, за да могат и други фирми от бранша да го използват и въведат.