Варна ремонт улица
Варна ремонт улица / Дарик Варна, архив
Над 4 млн. лв. ще получат от правителството няколко общини във Варненска област, съобщи депутатът от ГЕРБ Павел Христов. 

С 680 000 лв. ще бъдат ремонтирани улиците в Аксаково, където ще също ще има подмяна на осветлението и тротоарните настилки.

Близо 500 000 лв.  се осигуряват за реконструкция на ул. „Иван Калчев” в град Бяла, За ремонт на детската градина във второто по големина село в общината Попович ще бъдат отпуснати 348 600 лв.

400 000 лв. се пренасочват за рехабилитация на ул. „Младост” в село Белоградец в община Ветрино. Със средствата ще бъде подменена старата и увредена асфалтова настилка на една от главните пътни отсечки в селото.

С осигуреното от държавата целево финансиране на стойност близо 400 000 лв. ще се извърши належащата реконструкция и на ул. „Тунджа” в село Старо  Оряхово, община Долни чифлик. Улицата е една от най-натоварените в  общината, тъй като има излаз на пътя Варна – Бургас.

1,7 млн. лв. се отпускат за ремонт на уличната мрежа в община Дългопол. Средствата ще бъдат вложени в необходимата реконструкция на около 3 км улици в град Дългопол, както и на още 8 км пътни отсечки в селата Аспарухово, Лопушна, Медовец, Цонево, Партизани и Поляците, където старата асфалтова настилка е силно компрометирана и затруднява движението.