/ Сдружение „Аз вярвам и помагам“
Мащабната акция за предаване на пластмасови капачки във Варна приключи със събрани над 1 милион капачки  или 22 тона непотребна пластмаса. Това отчетоха организаторите на инициативата - Сдружение „Аз вярвам и помагам”. Това е с тон повече от събраното по време на предишния празник на рециклирането през септември.

Сдружение „Аз вярвам и помагам“

„Дори под дъжда близо 15 000 души от цяла Североизточна България бяхте заедно с нас и за нас е чест да бъдем част от най-дългогодишната съществуваща кампания за събиране на капачки”, похвалиха се организаторите.

Силвия Великова, Фейсбук

Акцията  пред Катедралата премина под надслов „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам”. В нея се включиха както граждани и семейства, дошли с децата си, така и редица институции и организации, събрали големи количества капачки. Участници в събитието бяха както бебета на половин година, така и  пенсионери на 90 години.  Участниците имаше от цяла Варненска област и регионите Добрич,  Шумен, Разград, Търговище и Русе. Събитието бе уважено за пореден път от кмета на Варна Иван Портних, заместникът му Тодор Иванов, кметът на Разград Валентин Василев, на Белослав Деян Иванов,, представители от администрациите на Община Каварна, Община Исперих, Община Бяла и десетки други градове и села.

Сдружение „Аз вярвам и помагам“

По време на събитието преминаха двойно повече деца, които имаха уникалната възможност да посетят първото по рода си благотворително "Училище по рециклиране "Аз Вярвам и Помагам". По-малките бяха впечатлени и не спираха да се снимат с ЕКО - героите "Капачкомен" и "Принцесата на капачките".

Сдружение „Аз вярвам и помагам“

Със средства от рециклираните капачки ще бъде закупена и дарена скъпоструваща медицинска апаратура в помощ за новородените деца в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов" и МБАЛ „Св. Анна“.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК