/ iStock/Getty Images
165 пациенти са прегледани в ковид кабинетите в ДКЦ-тата през миналата седмица, съобщиха от дирекция “Здравеопазване” към Община Варна.

В ДКЦ I „Света Клементина“ през почивните дни (26-27 декември), са извършени 58 прегледа. Направени са 35 антигенни теста, от които 10 са положителни. На 24 лица са направени рентгенографии, от които 2 са пневмония и 5 с перибронхитни изменения.

За периода 21-23 декември през ковид зоната на  ДКЦ II „Свети Иван Рислки” в Аспарухово, са преминали 36 пациенти за преглед, направени са 33 теста, от които три положителни.

Доктор от Спешна помощ е първият с ваксина срещу COVID във Варна

Насочени за рентгенография на бял дроб са двама пациента. За същия период в ДКЦ III, са прегледани общо 44 лица с грипоподобни оплаквания. Направени са им бързи антигенни тестове, от които само 7 са с положителен резултат.

От COVID кабинета са насочени 3 лица за рентгенография на бял дроб, двама от които са с установена пневмония. За периода 21-23 декември през кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ ЕООД, са преминали 17 пациенти за преглед, направени са шест антигенни теста, от които два положителни, пет бързи теста за антитела. Направени са 6 рентгенови снимки и 2 кръвни изследвания.

За същия период в ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ ЕООД са прегледани десет пациента. Направени са им тестове, от които един положителен. Консултирани по телефона са приблизително 62-ма души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях.