1000 лева глоба за шофиране след употреба на дрога
1000 лева глоба за шофиране след употреба на дрога / DarikNews.bg, архив

Варненският районен съд  наложи глоби на двама водачи за шофиране след употреба на наркотични вещества  и без валидно свидетелство за правоуправление.

На 21 септември миналата година, в пиков час привечер и в задръстване, 35-годишен мъж, при управление на лек автомобил „Мерцедес“ в кв. „Левски“, навлязъл частично в съседна пътна лента и ударил леко друг автомобил.   Пристигналият по подаден сигнал чрез тел. 112 полицейски екип тествал за алкохол участниците в пътно-транспортното произшествие, като пробите и на двамата били отрицателни. Тъй  като 35-год. водач се държал агресивно, той бил тестван също и за употреба на наркотични вещества. Отчетено било наличие на канабис, което се потвърдило и от кръвното изследване.

35-годишният водач е с чисто съдебно минало. Съдът го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева.

Същото наказание – глоба от 1000 лева, определи Районният съд за 24-годишен неправосопособен водач, хванат да управлява лек автомобил „БМВ“ с английска регистрация в района на читалището в град Долни Чифлик. Случаят е от нощта на 11 юли миналата година. Справка в информационните масиви на МВР показала, че водачът е бил санкциониран месец преди това, с влязло в сила наказателно постановление, отново за шофиране без книжка.

Решенията на Варненския районен съд подлежат на обжалване в 15-дневен срок.