/ iStock/Getty Images
За 3 март Регионалният исторически музей в Търговище ще подарява националното знаме на посетителите си. Културната институция ще работи със свободен вход на националния празник, съобщиха от ръководството й.

За 3 март: Хиляди трибагреници тръгват от Първомай за различни краища на страната (СНИМКИ)

В празничния ден музеят ще работи  от 9:30 до 13:00 часа. Отворено за посещение ще бъде Славейковото училище с постоянната експозиция „Възрожденска класна стая" и няколко изложби.

Дошлите в музея ще могат да разгледат експозицията „От ревност за народно просвещение“, посветена на 175 години светско образование в Търговище и изложбите: „Съхранено за поколенията“, „Нюйоркски митрополит Андрей“ (1886 – 1972 г.), „Велик е нашият войник“, както и „Вдъхновения“, която показва колекция от дантели. С изложбата „Природа в риск“ в Търговище гостува Регионалният исторически музей в Русе.

От музея допълват, че посетителите  ще могат да си закупят и от изданията „Възкресение в зарево от пожари” – алманах и наскоро излязлата от печат книга „Достойно изпълнен отечествен дълг” с автор директорът на музея Магдалена Жечева,  посветена на офицерите родени или трайно свързани с Търговище и оставили своя достоен пример и завет, станали частица от бойната слава на България и прославили своя роден град.
БТА