Всеки избирател може да провери включен ли е в тях
Община Търговище публикува избирателните списъци на гласоподавателите в общината във връзка с изборите за народни представители на 2 октомври, съобщиха от общинския пресцентър.

Всеки избирател може да провери включен ли е в тях. Справки могат да се правят и на телефоните в отдел ГРАО: 0601/6-87-53 и 0601/6-87-60.

ЦИК: Жребият за номерата в бюлетината за изборите ще е на 31 август (ВИДЕО)

При установяване на несъответствия гражданите могат да подадат заявление за отстраняване на непълноти и грешки в срок до 24 септември. До 17 септември пък се подават заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.

Също до 17 септември е срокът гражданите с трайни увреждания да заявят желанието си да гласуват в подвижна избирателна кутия. Съгласно Изборния кодекс, такава секция се образува при заявяване на желание от поне 10 избиратели.

Всички заявления могат се подават в отдел ГРАО в Общината или онлайн, на e-mail: obshtina@targovishte.bg, без да е необходим електронен подпис. Заявления за гласуване по настоящ адрес могат да се подават и на страницата: https://regna.grao.bg/.

Освен онлайн, в Търговище избирателните списъци ще бъдат обявени и в клубовете на пенсионера и Центъра за административно обслужване на Общината. В населените места те ще бъдат поставени в сградите на кметствата, читалищата и други обществени сгради.
БТА