/ БГНЕС
Ясни са кандидатите в частичните местни избори за кметове на трите поповски села: Водица, Медовина и Славяново. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в Попово след изтичането на срока за регистрация вчера.

Частичният вот ще е на 27 септември. От Общинска избирателна комисия в Попово са допуснати до участие всички регистрирани в определения за това срок кандидати, като те са общо седем.

Най-оспорвана ще е битката за поста в село Славяново, където четирима души ще се конкурират. Кандидатите са: Васил Стоилов, предложен от ПП "АБВ (Алтернатива за българско възраждане)", Реджеб Мехмедов, издигнат от КП "БСП за България", Алтънай Ереджебова, подкрепена от ПП "Движение за права и свободи, и Даниела Пенева, предложена от ПП "ГЕРБ".

В сблъсък за кметското място в село Медовина ще влязат Цонка Петрова, издигната от ПП "АБВ (Алтернатива за българско възраждане)", и Тодор Борисов, подкрепен от ПП "ГЕРБ".

Във Водица е регистриран само един кандидат - досегашният кмет на населеното място - Иван Иванов, предложен от КП "БСП за България".
БТА