/ Стоп кадър NOVA
Аутопсията на загиналия край Попово моторист не показва наличието на огнестрелни рани, съобщиха от Окръжната прокуратура в Търговище.

Близки на жертвата подозират, че истината за смъртта на Момчил се прикрива. Те твърдят, че имат информация, че той е убит, а не е загинал в катастрофа.

На първи юни родителите получили информация, че синът им е бил прострелян с три куршума в гърба. Казал им го човек, който видял тялото на 24-годишния мъж в болницата след инцидента.

Резултатите от извършената аутопсия показват, че причина за смъртта на водача на мотоциклета е тежък травматично-хеморагичен шок, настъпил вследствие на множество натрошавания на кости на гръдния кош, счупване на лява раменна кост, лява бедрена кост и двете кости на лявата подколенница, разкъсвания на бял дроб, черен дроб и слезка, довели до масивна и бърза кръвозагуба. Според заключението на експертизата, всички увреждания са причинени приживе. С оглед тежестта им смъртта на пострадалия е била неизбежна, добавят от прокуратурата.

Подозрения в убийство: Близки на загинал моторист на пътя искат ново разследване

По тялото на младия мъж не са установени наранявания, несъответстващи на такива, причинени при пътнотранспортно произшествие, не са установени и наранявания от огнестрелно или хладно оръжие. Събраните до момента доказателства не предполагат други причини за смъртта на мъжа освен получените при пътния инцидент травматични увреждания, оказали се несъвместими с живота, посочиха още от обвинението.

С оглед подадената от близките на загиналия водач информация с твърдение, че смъртта му не е в резултат на пътен инцидент, а е била причинена по друг начин, са разпитани всички лица, разполагащи с информация по случая. Сред тях са и онези, посочените от близките. При проведените разпити не са потвърдени посочените от семейството обстоятелства, се казва в съобщението.

Следва да бъде получено писмено заключение по назначената автотехническа експертиза, както и да бъдат извършени повторни разпити на свидетели. Ако в хода на тези разпити бъдат посочени нови факти и обстоятелства, за които при първоначалните разпити лицата не са съобщили, то същите незабавно ще бъдат проверени, се казва в съобщението.

В родния град на жертвата негови близки и десетки приятели се събраха на протест с „искане за истината за Момчил и за справедливост“. Семейството на загиналия моторист искат ексхумация на тленните останки и свидетелите да бъдат разпитани пред прокурор.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня