/ БГНЕС
Изборният ден в област Търговище в местата, където се провежда втори тур на местните избори, започна в спокойна обстановка. Снощи охраната на всичките 162 избирателни секции в областта, където се гласува днес, е поета от 125 служители на ОД на МВР в Търговище, съобщиха от пресслужбата на Дирекцията.
Охранява се и една мобилна секция в град Търговище. Взети са мерки за обезпечаване на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на деня на вота.

Създадена е организация сектор "Български документи за самоличност" в ОД и звената в Попово и в Омуртаг да работят от 8.30 до 19.30 часа днес. Служителите им ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

В сектора и в паспортните звена в Районното полицейско управления в Попово и в Омуртаг от 29 октомври до 2 ноември включително са издадени 7 удостоверения на граждани, непритежаващи валидни документи за самоличност, с които да упражнят правото си на глас.Удостоверение за гласуване се издава само след приемане на заявление за издаване на лична карта и след платена такса за услугата. То се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно само за изборния ден, припомнят от ОД на МВР.