Животновъдите искат промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица
Животновъдите искат промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица / DarikNews.bg/архив
Животновъдите искат промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица
38202
Животновъдите искат промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица
  • Животновъдите искат промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица

Животновъдите са готови да излязат на национален протест пред Министерския съвет заради облагането на 40% от доходите им.

От Националната асоциация на животновъдите настояват да бъде подписано браншово споразумение, което да гарантира изпълнението на исканията им. Фермерите настояват за промяна в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, според който доходите на земеделските производители физически лица ще бъдат облагани върху 40 процента от приходите.

Животновъдите искат да им бъде възстановяван и акцизът за горива.

Планирания за 10 февруари протест пред Министерския съвет се отлага за 22 февруари, информира за Дарик Танчо Колев от Асоциацията на млекопроизводителите."Доказано е от практиката, че с най-много протести сме ние животновъдите. Това е десетият ни фалит за 20 години, но този последния е най-страшен. Причината е, че ние отдавна сме на червено, но продължаваме да теглим кредити и да затъваме. Това е най-трагичният сектор за момента.

Не само животновъдите са засегнати от промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Това са пчелари, зайцевъди, зърнопроизводители, овощари, тютюнопроизводители, млекопроизводители, месопроизводители и граждани, които работят на граждански договор. Така че, въпросът не е само до нас".

По данни на асоциацията около 30 на сто от животновъдните ферми са закрити през миналата година.

Цялото интервю с Танчо Колев чуйте в прикачения звуков файл.