Заради дупки по пътя,  граждани блокират пътя за София
Заради дупки по пътя, граждани блокират пътя за София / netinfo

 

Да блокират главня път за София в района между  село Долно Сахране и отбивката за Павел баня се канят над 100-тина жители от три села в района - Горно и Долно Сахране и Скобелево.

За намеренията  им съобщи кметът на Скобелево Георги Петров.

Причината за гражданското недоволство,  насрочено за 10 часа в понеделник, 28-ми юни, е изключително лошото състояние на пътя между  селата Долно и Горно Сахране, както и отбивката за Асен и  Скобелево.

По този път има огромни ями, които са  изключително опасни за хора и автомобили и повече от десетилетие никой не взема мерки, категоричен е кметът на Скобелево.

По думите му, на практика пътя в отсечката между бензиностанция „Гердеме" и селата Асен и  Скобелево на практика е неизползваем поради стотиците трапове по него и това принуждава водачите на автомобили да минават по черни пътища.

Разбитата отсечка на практика е част от предвидения за рехабитилация, но незавършен път от републиканската пътна мрежа, който трябваше да направи растоянието между Шипка и Пловдив през селата в Павелбанско и Казанлъшко по кратък и  по-качествен.

Въпреки, че рехабилитацията на този път стартира преди близо две години, до момента няма никакъв резултатав този участък.

Пътната блокада в понеделник засега е предвидена  за три часа, в два различни  участъка на пътя.

 Ако не се вземат спешни мерки от оторизираните институции за обезопасяването на  опасната отсечка, живеещите в трите села са категорични, че ще продължат с протеста си на главния път.