Задържаха старозагорец за опит за убийство
Задържаха старозагорец за опит за убийство / Dariknews.bg, архив

В РУ - Раднево е получено съобщение за сбиване между две групи лица в с. Коларово. Установено е, че е възникнал конфликт, прераснал в сбиване, между трима мъже от с. Калояновец, на възраст 25, 24 и 27 години и други трима мъже на възраст 50 г., 37 г. и 28 г.

Към конфликта се включил и 57-годишен старозагорец, който стрелял с пистолет. Огнестрелна рана в областта на корема е получил 25-годишният мъж. Пострадалият е транспортиран в старозагорската болница, където е установено, че има перфорация на тънко черво. Извършена му е спешна операция и към момента е без опасност за живота. При сбиването е пострадал и 27-годишният мъж, който е получил контузия на главата и също е настанен за лечение в болницата, без опасност за живота.

При проведените процесуално-следствени действия са иззети нож и брадва, а старозагорецът. е предал доброволно законно притежаван пистолет "Джерико". В РУ - Раднево е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.116, ал.1, т.6 от НК във връзка с чл.115 от НК, вр. чл.18 ал.1 от НК (опит за убийство).

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.