Задържаха четирима старозагорци заради 10,5 килограма псевдоефедрин
Задържаха четирима старозагорци заради 10,5 килограма псевдоефедрин / ОД МВР

10,5 килограма псевдоефедрин са открити при съвместна операция на служители от ГД „Национална полиция", ОДМВР-Стара Загора, ГД "Гранична полиция" и Агенция "Митници". При операцията, проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура-Русе са задържани четирима души; пресечен е канал за износ на прекурсори към Европа .Съвместната операция e проведена вчера от служители на ГД "Национална полиция", ОДМВР - Стара Загора, Агенция "Митници", гранични полицаи. Акцията е предприета във връзка с информация за предстоящ опит за трафик на наркотични вещества към Европа.

В хода на съвместните действия, към 17 часа на ГКПП - Русе за митническа проверка е спрян микробус със старозагорска регистрация, управляван от 29-годишен старозагорец. В автомобила пътували още един мъж от Стара Загора и 25-годишна жена.В нейния сак са открити около 7,762 килограма таблетки псевдоефедрин - прекурсор, използван за производството на наркотични вещества. В колан, опасан около кръста единия от мъжете са намерени и иззети още около 2,8 кг таблетки псевдоефедрин. Задържан е и друг старозагорец на 34 години, който се предвижвал в друг автомобил и опитал да предупреди водача на микробуса да не преминава през граничния пункт.

В хода на оперативно-издирвателните действия е установено, че таблетките са получени от 39-годишен старозагоре. Той е задържан от служители на областната дирекция на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница-Русе.
Четиримата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.