Снимка:
Снимка: / Дарик нюз, Деца рисуват Възрожденската архитектура на Габрово
Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие  (ЦПЛР) организират четвъртото издание на Национален конкурс за рисунка „Моят празник“.В миналогодишното трето издание на конкурса участваха над 500 рисунки от цяла България.
 
Целта на организаторите е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира техният интерес към традиционни, национални, фолклорни и семейни празници в България.

В конкурса могат да участват деца от  училища, школи и извънучилищни звена. Той се  провежда в две възрастови групи 7-10 години и 11 – 15 години и е индивидуален. Всеки участник може да представи до две творби в съответната възрастова група. Жанровият обхват е  живопис, графика, а материалите и техниката – по избор. Формат на творбите трябва да е  35/50 см  /без паспарту/.

рисунка
община Стара Загора


Всяка творба трябва да съдържа следната  информация: Трите имена на автора - точен адрес, телефон и e-mail за връзка, възраст, ръководител, училище, школа, извънучилищно звено - точен адрес, телефон и e-mail за връзка
 
Творбите трябва да са придружени с опис. Крайният срок за изпращане и предаване на творбите е 4 ноември 2019 г.
 
Във всяка възрастова група ще бъдат раздадени следните награди: Специална награда на Община Стара Загора, Първа, втора и трета награда в двете възрастови групи, Поощрителни награди. Най –добре представилите се институции и ръководители получават грамота.
 
С одобрените от журито творби ще бъде подредена изложба, която ще се открие на 4 декември  в зала „Лубор Байер“. Списък с имената на победителите и всички участници в изложбата ще бъдат публикувани на сайта на Център за подкрепа за личностно развитие.
 
Творбите се изпращат на адрес: За конкурса: “Моят празник“
ЦПЛР - СТАРА ЗАГОРА
ул. "Захарий Княжески" 71, ет. 3,
6000 гр. Стара Загора