маратон
маратон / netinfo
Старозагорският велоклуб „Зарата“ ще проведе традиционния си Великденски маратон днес с обновен регламент. Освен състезанието за аматьори и професионалисти колоездачи, в маратона тази година се включва и нова дисциплина – планинско бягане. До момента заявка за участие са подали над 150 души, съобщи председателят на клуба-организатор – Живко Желязков. Проявата е включена в спортния календар на Община Стара Загора и се провежда с подкрепата на Туристическо дружество Сърнена гора.

Награди за бягане и надпревара с колелета ще има за големите и за малките участници, като за децата няма предварително записване. 

Стартът за малките ще бъде даден в 10,00 ч. на площадката под игрищата за бадминтон на Аязмото. В 11,00 ч. оттам ще тръгнат и големите, разделени в два класа- Хоби и Професионалисти.

В 11,15 ч. ще тръгнат и бегачите. Трудността на маршрутите в състезанието е съобразена с възможностите на спортистите и възрастовите им групи. Повече ще бъдат и подкрепителните пунктове с храна и напитки за бегачите.

Времеизмерването ще се извършва с електронна чип система с междинни контроли.